Grecia reintroduce carantina de noapte şi interzice muzica în baruri şi restaurante. Restricţiile intră în vigoare la Salonic, al doilea oraş ca mărime al ţării

Posted at

Grecia va impune restricţii de circulaţie pe perioada nopţii şi va interzice muzica în barurile, cafenelele şi restaurantele din Salonic, al doilea oraş ca mărime din ţară, ca urmare a creşterii cazurilor de COVID-19, a precizat joi guvernul de la Atena.

Numărul total al infecţiilor s-a stabilizat pe teritoriul ţării, dar cazurile au crescut accelerat în nordul ţării. Ministerul protecţiei civile din Grecia a anunţat că Salonic şi zonele limitrofe, precum şi regiunea învecinată Halkidiki, alături de oraşul Larissa din centrul ţării, vor trece la restricţiile de nivel 4 începând din 1 octombrie, transmite Blue Sky TV.

Astfel, circulaţia va fi interzisă pe timpul nopţii, între orele 1 şi 6 dimineaţa, cu excepţia celor care merg la serviciu sau a celor cu urgenţe medicale.

Grecia a depăşit anul trecut prima fază a pandemiei mai bine decât alte ţări, dar s-a confruntat cu o recrudescenţă a bolii anul acesta, înregistrând o creştere a numărului de cazuri în ultimele săptămâni.

Grecia a raportat joi 2.232 de noi infectări şi 33 de decese asociate coronavirusului, numărul total al cazurilor de la începutul pandemiei ajungând la 655.767, iar bilanţul deceselor, la 14.828.

Citeşte şi Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată: Croaţia şi Austria au intrat în zona roşie, Grecia în cea galbenă

Circa 58% dintre greci sunt vaccinaţi cu schemă completă, la o populaţie de 11 milioane de locuitori.

Guvernul speră să atingă pragul de 70% persoane vaccinate în încercarea de a construi o imunitate pe scară largă împotriva virusului.

Citeşte şi Teste Covid obligatorii, în fiecare săptămână, pentru toţi angajaţii nevaccinaţi din Grecia, indiferent dacă lucrează la stat sau în privat. Fiecare persoană va suporta costurile

Citește și... Monica Pop aruncă bomba. De ce a explodat, de fapt, numărul cazurilor de Covid-19: „Omul trebuie să știe lucrurile astea” Cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale: Secretul unui gust senzațional
Add your Ad HEREAdd a Blog Article Add a News Add your Website HERE